Sök

Lilla menyn

Nyhetsbrev

  • Missa inte vårt nyhetsbrev! Signa upp dig här
Lägg till

Mode: Mats Carlsson

Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

Läs bloggen här »

Mode + Film

På bloggen modeochfilm skriver Rebecca om film, hennes frilansjobb och relationen mellan mode och film. På bloggen blandas filmrecensioner/nyheter/analyser/tips med röda mattan och personliga inlägg. Bakom bloggen står Rebecca som är utbildad journalist och filmvetare.

Läs bloggen här »

Pezster

Pezster är en av Sveriges största humorbloggare. Bloggtema: Humor, aktuellt, spydigt, tänkvärt, samhällsfrågor, provocerande

Läs bloggen här »

Inredning: Stocklounge

I den här bloggen får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

Läs bloggen här »

Livsstil: Aenigma

Mest mode, kreativitet, resor och en liten dos vardag.

Läs bloggen här »

Guiden till Göteborgs bästa frisörer

Guiden till Göteborgs bästa frisörer

Livsstil Extensions, brazilian blowout och keratinbehandlingar - ord som idag ganska snabbt kopplas till frisörvärlden. Trender inom hårsfären kommer och går, och vi samlar ny inspiration från föregångsstäder som New York, Paris och London. Resultatet - modernt, avskalat, klassiskt, industriellt eller kanske kitschigt. Göteborg fylls upp av bra frisörsalonger av alla olika slag. Och vare sig du är ute efter en hederlig klippning eller färgning, eller något mer avancerat som en bruduppsättning eller hårförlängning kan WhatsupGbg guida dig till Göteborgs bästa frisörer.


Vår lista på bra frisörer i Göteborg:


Anno Domini: Stilren salong helt fri från amoniak

Utan skadliga kemikalier lyckas duktiga frisörer både ta hand om ditt hår och samtidigt  värna om miljön. I salongen som präglas av raka linjer och svarta detaljer kan du som kund avslappnat se på när ditt hår får ny lyster, faller till golvet eller kanske får nya längder.

Prisexempel: Klippning 460-490 kr

Boka tid: 031-361 81 81

Mer information: Anno Domini


Anno Domini


Björn Axén: Välmeriterat hårproffs

Kungliga Hovleverantören Björn Axén har funnits i över 50 år och slog upp dörrarna i Göteborg 2007. I den stiliga salongen på Åhléns City arbetar nio kreativa frisörer som utför allt från klipp och färg till hårförlängningar och hela stylesessioner. Alltid med mottot att erbjuda det allra bästa.

Prisexempel: Klippning 455-770 kr

Mer information: Björn Axén


Björn Axén


Salon Victor: Varm, snygg och välrenommerad salong

Årets frisör 2010, 2011 och 2012 - en sådan trefaldig nominering talar nästan för sig själv. Till Salon Victor letar sig såväl en lojal kundbas som nybesökare. Att priserna varierar utifrån vilken nivå du väljer, att frisörteamet är skickligt och att atmosfären är skön är starka anledningar till att många kunder väljer att gå just hit.

Prisexempel: Klippning 500-900 kr (barn från 300 kr)

Mer information: Salon Victor


Salon Victor


Christers Hårvård: Anor sedan början av 1900-talet

Noggrannhet och hantverksskicklighet är ord som karaktäriserat Christers Hårvård sedan salongens öppning 1920. När du lämnar salongen är mungiporna riktade uppåt och hårsvallet på topp. Frisörerna här är såväl skickliga som gladlynta.

Prisexempel: Klippning 582-625 kr

Mer information: Christers Hårvård


Junkstyle: Skön musik och ett tillmötesgående team

Junk Style är en av de nyare inrättningarna inom stans frisörfält. Men trots det har man lyckats locka till sig och behålla en ansenlig kundkrets. Och här är man inte bara en fena på att klippa och färga utan också på att få dig som kund att känna sig som hemma med puttrande kaffe och skön musik. 2012 vann man pris för Årets Herrfrisör 2012.

Prisexempel: Klippning 600 kr

Mer information: Junkstyle


Salong Noblesse: "Håret är hälsans spegel"

Citatet beskriver en av salongens vitala utgångspunkter. En förklaring som säger hur viktigt man ser på omhändertagandet av håret. Frisörerna på Södra Larmgatan 6 är ett gäng skickliga hantverkare som minst sagt brinner för sitt arbete. Och det märks på resultatet.

Prisexempel: Klippning 525-575 kr

Mer information: Salong Noblesse


Quomodo: Pompös elegans med modern touch

Öppna ytor, valv, kristallkronor och väldiga speglar. Första intrycket kan liknas med ett vackert palats. Här får du garanterat en unik salongupplevelse med lyx som förtecken. Skickliga frisörer vet hur man hanterar saxen och lyssnar gärna på dina önskemål och funderingar.

Prisexempel: Klippning 450-700 kr.

Mer information: Quomodo


Tranberg's: Exklusivitet och personlighet

Sedan 1968 har Tarnberg's satt ribban högt genom att sträva efter att alltid leverera i toppklass. Detta försöker man uppnå genom att erbjuda såväl exklusivitet som personligt bemötande. Det exklusiva visar sig genom pompös inredning och stora ytor.

Prisexempel: Klippning 600 kr

Mer information: Tranberg's


Diva: Känn dig som en Diva

Att bli extra omhändertagen är något alla borde få uppleva då och då. Ett besök till Diva på Kungsgatan kan erbjuda allt den där vardagslyxen som din kropp kan önska sig. Hårvårdsmenyn är bred och avslöjar alltifrån barnklippning och kurbehandling till permanent och extensions. Vill du gå all in kan du kika på den övriga behandlingsmenyn.

Prisexempel: Klippning 580 kr

Mer information: Diva


Salong Trappa Ner: Bra frisörsalong med tre trevliga tjejer

I mysiga Vasastan hittar man Salong Trappa Ner. Här inne utövar tre duktiga tjejer magi med såväl sax och färg som pincett och hårnålar. Hyllorna är laddade med utvalda produkter från kända leverantörer. Och stämningen här inne känns famliljär.

Prisexempel: Klippning 400-430 kr

Mer information: Salong Trappa Ner


Infinum: Metoder och material som minimerar miljöpåverkan

På Infinum är inriktningen tydlig. Här har man valt att arbeta med produkter och inställning som värnar om miljön. Medvetenhet i stort får dela rum med något så spetsigt som individanpassad hår- och salongsvård. Något som innebär att man jobbar med att plocka fram just din personliga skönhet och stil.

Prisexempel: Klippning 510-580 kr

Mer information: Infinum


Allroundfrisören: Vänligt bemötande och noggrannhet

Att ta reda på vem du är som kund, hur du vill ha din frisyr och vilken stil du vill betona är något som frisörteamet på Allroundfrisören ser som väldigt betydande. Här genomsyrar noggrannhet från det att du som kund får en konsultation till färdigt resultat.

Prisexempel: Klippning 460-600 kr

Mer information: Allroundfrisören


Graham & Sandra: Bra frisör på två våningar

Mitt i centrum möts du av två våningar skönhet. Den ansenliga byggnaden gömmer på en salong med en avstressande miljö där du kan få hjälp med alltifrån klipp och färg till permanent och fransfärning. Är du osäker på vilken frisyr som passar dig kan du komma förbi för en rådgivning.

Prisexempel: Klippning 470-550 kr

Mer information: Graham & Sandra


Tor & Freja Hårkultur: Centralt och smakfullt

Lilla Kyrkogatan ruvar på en salong där servicenivån rör sig bland molnen. Fokus ligger på kundens önskemål och du behöver inte oroa dig för att lämna salongen med en frisyr som inte alls passar dig. Koppla av med en kopp kaffe och dröm dig bort till mytologins värld medan någon av de duktiga frisörerna trixar med saxen.

Prisexempel: Klippning 600 kr

Mer information: Tor & Freja Hårkultur


Klicka här för att se alla frisörer som vi har skrivit om.


Text: Linnea Bofält

Publicerad: 31 okt 2012

Senast uppdaterad: 31 okt 2012


Guiden uppdateras löpande. Har du tips på ställen, feedback på guiden, undrar något eller vad som helst egentligen, skriv i kommentarsfältet nedan eller maila oss på info@whatsupglobal.com


Guiden till Göteborgs bästa hotell

Livsstil Vare sig du befinner dig på främmande ort eller väljer att stanna hemma, kan du alltid njuta av lyxen att låta dig skämmas bort på hotell. Flera hotell i Göteborg erbjuder sköna helhetsupplevelser och har dessutom riktigt bra restauranger, vilket gör att man faktiskt kan stanna "hemma" hela vistelsen. Varför inte checka in på ett mysigt boutique-hotell eller passa på att ge dig själv och ditt sällskap en spabehandling på samma gång? Packa weekend-bagen och förbered dig på en vistelse full av lyx och avkoppling. Här guidar vi till Göteborgs bästa hotell.

Läs mer »


Annons

John Henric öppnar flaggskeppsbutik på Avenyn

Shopping Den 1 mars öppnade John Henrics flagship store på Avenyn i Göteborg. Butiken är den sjätte i ordningen som företaget öppnat under en treårsperiod.

Läs mer »


Göteborgs bästa kostymbutiker

Shopping Kostymen, ett måste i varje mans garderob... Men hur gör man egentligen för att hitta det perfekta exemplaret? Kostymen är inte längre bara till för gråa kontor utan tillhör nu även den trendiga modevärlden och finns i otaliga olika varianter, färger och snitt. Det viktigaste att ta hänsyn till är kvaliteten, passformen och materialet och att den såklart passar till det du tänker använda den till, om det är till vardagslunchen eller festmiddagen. Både klassiska herrmärken och nya trendmärken har idag ett brett utbud av kostymer och experterna i kostymvimlet hjälper dig gärna med att hitta just det du behöver och samtidigt anpassa det till din personliga garderob. Här hittar du de bästa kostymbutikerna i Göteborg.

Läs mer »


Göteborgs sportigaste butiker

Shopping Träning, friluftsliv och sportaktiviter är för många en viktig del av vardagen. Gym med nya spännande träningsvarianter dyker upp allt oftare och träningsbloggar, bootcamps och idrottsresor blir bara allt mer populära för varje säsong. Nedan har vi listat de bästa butikerna för alla som vill röra på sig. Här hittar du det du behöver för såväl bergsklättring och surfkursen som löprundan och uppladdningen för Beach 2014.

Läs mer »


Göteborgs bästa vintagebutiker

Shopping Att second hand och vintage är populärare än någonsin har väl knappast gått någon obemärkt förbi. Det är inte bara miljövänligt, väldigt kul och en av de hetaste trenderna - det är dessutom snällt mot plånboken. Med vintageprylar kan du skapa en egen stil och fynda plagg som du aldrig trodde du skulle ha råd med. Att kombinera nytt med gammalt är en trend som många har hakat på just för att den tillåter dig att skapa en mer personlig garderob. Nedan har vi listat butiker i Göteborg som är proffs på second hand och som kan hjälpa dig i jakten efter den ultimata vintagelooken. Här får du Göteborgs bästa vintagebutiker.

Läs mer »


Exklusivt spa-hotell öppnar i Gothia Towers

Livsstil I år, 2013 kommer den mellersta delen av Gothia Towers kunna presentera ett helt nytt koncept - Upper House. Det blir ett såkallat "hotell i hotellet" med rum, sviter, spa och restaurang. En verksamhet som lovar att hålla internationell lyxklass.

Läs mer »


Venti Nove firar 30 framgångsår

Shopping Det var för 30 år sedan som Bibbi Sköld klev in i en butik på Linnégatan för att byta ett par byxor. Men ut kom hon med en hel lokal i sin ägo och en dröm som höll på att uppfyllas.

Läs mer »


 
[12 

Ut och shoppa?

Shopping Vill du hitta nya butiker eller kanske bara fräscha upp minnet lite? Låt dig inspireras med Whatsups shopping-guide!

 Läs mer »

Hitta inspirerande inredningsbutiker med Falken

Shopping Ute efter exklusiv inredning, snygga prylar till hemmet, nytt kök eller kanske möbler till uteplatsen? Falken hjälper dig som vanligt att hitta de allra bästa butikerna för dig.

 Läs mer »

Letar du efter en bra frisör?

Frisör Med Falken hittar du enkelt en bra frisör. Du kan läsa om frisörer, se bilder på många av dem och mycket mer.

 Läs mer »

Mats Carlsson

Modeblogg Mats jobbar sedan flera år tillbaka som frilansande stylist och makeupartist. Följ honom genom hans arbete, inspireras av hans tips och mycket mer. Mode, livsstil, makeup, trend och lite vardag.

 Läs mer »

Inredning: Stocklounge

Blogg Här får ni följa Erika Norbergs spännande liv som inredare och designer i Stockholm. Det blir smarta inredningstips, besök på mässor och möten med aktuella profiler, mm. Helt enkelt en formtoppad blogg som har koll på det mesta du vill veta.

 Läs mer »

Livsstil: Aenigma

Blogg Aenigma är en blogg om och med kreativitet. I Kajsas värld är det ett högt tempo mellan jobbet som frilansjournalist och illustratör, eventarbetare, modeassistent och då och då jobb i en liten klädbutik på söder. Därimellan pluggas det mode, skapas DIY för både eget bruk, andras och hennes egen serie i en tidning. När tiden finns spenderas den i länder så långt bort som möjligt.

 Läs mer »

Övrigt

RSS
 

.1 Hitta ställen

.2 Kommenterade

.3 Ställen med bilder

.4 Övrigt


WhatsupGöteborg på Twitter WhatsupGöteborg på Facebook

Nyhetsbrev
Registrera/avregistrera
Bakgrund
Ljus enfärgadLjus mönstrad

Klicka här för att tipsa oss

Kalender
English Français Español Deutsch Norsk Dansk Soumi